Toepassingen

Argus Vision legt de focus in eerste plaats op resultaat, dan pas op de apparatuur zelf. En goede resultaten? Die verkrijg je enkel door de (vraagstelling en situatie van de) klant écht te kennen en begrijpen. Daarom gaan we altijd op dezelfde persoonlijke, doch gestructureerde, manier te werk.

Nadat de data gecapteerd is, wordt deze ingelezen en verwerkt. Indien gewenst, gaan we nog dieper op deze data in. Het eindresultaat? Een duidelijk en verstaanbaar resultaat dat altijd een antwoord biedt op de vraag van de klant.

Ontdek hier waarbij wij je zoal kunnen helpen. Let wel: dit zijn de toepassingen die we al uitgevoerd hebben – maar we beperken ons hier niet toe. Staat de toepassing die jij nodig hebt hier niet tussen? Neem contact met ons op – en dan bekijken we samen hoe wij jou kunnen helpen.

 • Stockpiling

  Stockpiling

  Stockpiling is een belangrijk onderdeel binnen verschillende sectoren. De data die hierdoor vergaard wordt, is tenslotte een belangrijke basis om beslissingen op te kunnen nemen. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze data correct gecapteerd wordt. Wij sturen onze drones en analisten naar jouw site, capteren welke materialen hier liggen én analyseren het volume per materiaal.

 • 3D-scanning

  3D-scanning

  Wanneer je een nauwkeurig beeld wil krijgen van de staat van een gebouw, is het een goed idee om na te denken over 3D-scanning via drones.

  Dit kan bijvoorbeeld nog voor aanvang van de bouwwerken: door het in kaart brengen van de afmetingen van de site. Zo toont de data – onder andere – de hoogteverschillen en de vlakheid van de werf.
  Maar 3D-scanning kan ook tijdens het bouwproces een hulp zijn: via deze data wordt het eenvoudiger om de werken op te volgen, inspecties uit te voeren en eventuele fouten te vermijden.

 • Cut and fill

  Cut and fill

  Ook in de grondwerksector speelt data via drones een steeds belangrijkere rol. De drones capteren alle data van de grond die bewerkt moet worden. Vervolgens gaan onze analisten aan de slag. Ze analyseren de data en presenteren de data op een duidelijke manier aan de klant. Zo zorgen we ervoor dat schattingen, planningen en uitvoering een stuk beter en correcter verlopen.

  Wanneer je Argus Vision inschakelt als partner voor jouw grondwerken, capteren wij de nodige data via onze drones en verwerken we deze vervolgens tot een duidelijke simulatie van hoe jouw project er zou kunnen uitzien.

 • Plaatsbeschrijving

  Plaatsbeschrijving

  Bij uitgestrekte bouwprojecten met veel aanpalende eigendommen (ook wel buurterf genoemd), zoals bij wegeniswerken of bouwprojecten in een stad kan een plaatsbeschrijving per drone een erg efficiënte manier zijn om zowel visuele data (staat van gevels, dorpels, omheiningen) als Geo-data (tot 3 cm-nauwkeurig model van aanpalende gebouwen) te verzamelen. Zo kunnen onze toestellen op een halve dag een tracé van enkele kilometers weg en omgeving scannen. Vaak wordt de uitvoering van een plaatsbeschrijving verplicht in de aanbesteding. Ook als deze verplichting er niet is, is het erg interessant om zo’n plaatsbeschrijving uit te voeren om discussie nadien te vermijden.

 • Verzekeringen

  Verzekeringen

  Data via drones is een bijzonder welkome tool binnen de verzekeringswereld. Dit type van datacaptatie en -verwerking kan tenslotte ingezet worden om een bijzonder nauwkeurige risicoanalyse uit te voeren, kan helpen bij preventief onderhoud én kan dienen om schade na een ongeluk of stormschade op te meten.

  Op deze manier helpen drones verzekeraars om een nauwkeurige en zéér gedetailleerde analyse te maken, waardoor hun inschattingen een stuk realistischer en positiever voor beide partijen worden.

 • Thermische beelden

  Thermische beelden

  Wanneer er thermische beelden van een groot domein nodig zijn, schakelen wij onze drones met thermische camera in. Deze drones voorzien thermografische luchtfoto’s van een site, domein en/of gebouw. Op deze manier leveren we sprekende data aan betreffende eventueel warmteverlies, waar het beter kan en waar dit eventueel problematisch kan zijn.

 • In kaart brengen van overstromingsgebieden

  In kaart brengen van overstromingsgebieden

  Sinds 2017 worden drones ook steeds meer ingezet om potentiële en getroffen overstromingsgebieden in kaart te brengen. Op deze manier kunnen we de watertoetskaart verbeteren en de overheid ondersteunen betreffende hun beleidsmaatregelen hierrond. Via onze data via drone – en de daaropvolgende dataverwerking – kunnen we helpen beslissen waar (niet) gebouwd mag worden, waar extra spaarbekkens geplaatst moeten worden en waar extra groene buffers nodig zijn om overstroming te voorkomen.

 • Lux-metingen

  Lux-metingen

  Argus Vision staat in voor professionele luxmetingen: via specifieke drones meten we de verlichtingssterkte en lichtverdeling in domeinen en gebouwen op. Zo helpen we de klant om tot de perfecte lichtverhouding te komen, maar ook om risico’s als gevolg van te weinig licht te vermijden. Op deze manier helpen we de klant voldoen aan de wettelijke normen en grenswaarden betreffende verlichting op een domein of in een gebouw.

 • LIDAR

  LIDAR

Interesse om samen te werken??

Interesse hoe wij een meerwaarde kunnen zijn voor jou? Vul dan snel onderstaand formulier in!

Neem contact met ons op Download onze bedrijfsbrochure