Persbericht: Argus Vision vergemakkelijkt beslissingen in ondernemingen met behulp van drone data.

Mechelse pionier in drone data schakelt versnelling hoger en neemt eerste medewerker aan.

De Mechelse startup Argus Vision schept duidelijkheid met behulp van drones. “We geven beslissingsnemers in ondernemingen toegang tot objectieve en begrijpbare data, verzameld vanuit de lucht. Zo bouwen we mee aan het groene en duurzame karakter van onze klanten”, klinkt het bij het bedrijf. Een succesvol idee, want het klantenportfolio van de startup dikt aan en de eerste medewerker werd aangenomen.

2 businessmodellen met drone-technologie
Drones zijn voor de meeste mensen louter speelgoed. Toch zagen de oprichters van Argus Vision er twee succesvolle businessmodellen in. “We zijn een drone service-bedrijf. Dat betekent dat we geen drones verkopen, maar er zaken mee verwezenlijken. Enerzijds hebben we onze creatieve poot Kopterman, waarbij we ons focussen op cinematografie”, licht medeoprichter Seppe Koop toe.

“Daarnaast hebben we een heel technisch luik, dat we Argus Vision noemen”, gaat oprichter Jonas Van de Winkel verder. “Daarmee helpen we landmeters, overheden en bedrijven om data te capteren met behulp van drones. Deze gegevens vertalen we naar een verstaanbare analyse. Zo wordt drone data een beslissingsinstrument of een hulpmiddel om zaken te vergemakkelijken, zoals metingen, voorraadbeheer of risicoanalyses.”

Gefocuste specialist met een duurzaam verhaal
De drone service provider schoot uit de startblokken in 2015 en groeide aan een sneltreintempo. “We werken voor grote namen als KBC, VMM en APK Group, maar ook voor kleinere organisaties. De mogelijkheden van drone data zijn echter legio, daarom maakten we de strategische keuze om ons te specialiseren in 3 domeinen: verzekeringen, landmeetkunde en overheden”, vertelt Van de Winkel trots.

De drone data-leverancier zet daarnaast maximaal in op duurzaamheid. “Dat doen we niet alleen voor onszelf, maar ook voor onze klanten. Drones hebben een laag verbruik in vergelijking met andere alternatieven, wat de CO2-uitstoot van onze onderzoeken sowieso beperkt. Daarnaast genereren we duurzame inzichten waarmee we onze klanten echt vooruit helpen. Financieel, ecologisch en doelgericht.”

Blijven innoveren
Het groeiende klantenbestand zorgde ervoor dat het team nood had aan extra versterking. “Daarom namen we office manager Wannes in dienst, die ons zal helpen met de dagdagelijkse werking”, klinkt het bij de ambitieuze ondernemers. “Onze nieuwe website en de aanwerving van Wannes vormen een belangrijke stap in onze groeistrategie. We willen binnen 3 jaar marktleider zijn in het opmeten en inspecteren van grote, complexe infrastructuur en terreinen vanaf 20ha, zelfs in moeilijke omstandigheden”, vertelt Seppe Koop.

“Dat doen we door een combinatie van drone-expertise, gespecialiseerde beeldopname en efficiënte oplossingen. Zo kunnen we bestaande problemen op een betere manier oplossen en nieuwe toepassingen uitwerken. We hebben al mooie klanten geholpen, maar kunnen nog zeker honderd mogelijkheden voor onze diensten bedenken”, besluit Jonas Van de Winkel.

Interesse om samen te werken??

Interesse hoe wij een meerwaarde kunnen zijn voor jou? Vul dan snel onderstaand formulier in!

Neem contact met ons op Download onze bedrijfsbrochure