Plaatsbeschrijving met drone. Nauwkeurig en razendsnel.

Plaatsbeschrijvingen zijn niet uitzonderlijk op bouwsites waar bepaalde risico’s bestaan.  Gewoonlijk zal men manueel de site fotograferen of een meting aanvragen bij een landmeter.  Maar deze methodes zijn tijdrovend en sommige situaties vragen een andere aanpak.

In Luik maakte aannemer Democo zich klaar om de werkzaamheden te beginnen op het bouwproject “The Factory”. Het beheer van de werf werd overgedragen door een andere aannemer, die het grondwerk had verricht en inmiddels de werf had verlaten.

Maar op het moment van de overname circuleren geruchten van grondverzakkingen.  Er zijn nog geen officiële klachten of schadeclaims gemaakt, maar die zijn niet uit te sluiten in de toekomst.  Om discussies van aansprakelijkheid te voorkomen moet dus een meetstaat worden opgemaakt.  En het is cruciaal dat die zo snel en gedetailleerd mogelijk gebeurt, voor dat de bouwactiviteiten van start gaan.

Democo vroeg aan Argus Vision om de plaatsbeschrijving uit te voeren met een drone. Binnen een tijdspanne van anderhalf uur was de scan van de bouwsite en omgeving afgerond.  Het resultaat werd de volgende dag opgeleverd.

***Geanimeerde Visual. Afbeelding. met detail van nauwkeurigheid van orthofotomosaic****

De data werd aangeleverd in de vorm van een puntenwolk met hoge resolutie en een ortho-foto per aanzicht.  De drone-scan maakt dus een combinatie van de data uit laser-scanning en manuele fotografie én evenaart daarbij, moeiteloos de nauwkeurigheid.

De dichtheid van de puntenwolk bedraagt SOmthingXpixel/cm, met een afwijking van +/-3 cm. Voldoende om verzakkingen op te sporen. De ortho-foto’s halen een resolutie van 15 pixels per cm, wat voldoende is om gevolgschade zoals scheuren terug te vinden. 

Verder Nieuws over de schadeclaims? en conclusie?

Geïnteresseerd om samen te werken?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis rhoncus libero ut diam tempor, nec congue sapien pharetra. Suspendisse vehicula felis sodales, fermentum nulla non, iaculis metus.

Neem contact op