Volumeberekening, veilig en nauwkeurig

Drone technologie maakt een ingrijpend/wezenlijk verschil voor de manier waarop volumes worden berekend. Zeker wanneer een uitgestrekte stockpile opgemeten moet worden over een groot terrein.

Landmeetbureau Divatec kreeg de opdracht om de voorraad bouwgrondstoffen in kaart te brengen van Bouwbedrijf APK Group. In totaal een 120-tal bergen zand en steen van sterk uiteenlopende groottes, verspreid over XX hectare op 3 locaties.

Behoorlijk wat werk om manueel in te meten. Divatec vroeg Argus Vision om de terreinen met drone in te scannen.

Dit maakt onze job een pak gemakkelijker én ook veiligerDieter (landmeter-expert)

Als we zo’n berg zand handmatig moet bepalen moet we erop kruipen om de punten hoogte in te meten. Daarbij hebt ge het risico op verschuivingen waardoor ge eraf kunt vallen.

Handmatig duurt zo’n meting minstens 2 dagen. In samenwerking met Argus Vision was na 2uur, de meting al afgerond. Op de conventionele manier nauwkeuriger wordt relevant als ge t sneller kunt doen.

Ook de nauwkeurigheid van de meting is van een totaal andere grootteorde ten opzichte van de traditionele manier. Gewoonlijk maakt een landmeter zijn berekening aan de hand van een 50tal punten ingemeten punten. De puntenwolk die een drone-scan oplevert, bevat al snel 10.000 referentiepunten. Een enorm verschil in detail! Hoe onregelmatiger het te-meten volume, hoe meer dit verschil in nauwkeurigheid zich laat gelden.

Geïnteresseerd om samen te werken?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis rhoncus libero ut diam tempor, nec congue sapien pharetra. Suspendisse vehicula felis sodales, fermentum nulla non, iaculis metus.

Neem contact op